Tårnåsen Torg – stedsutvikling med bolig, service og handel

Tårnåsen Torg

Ambisjonene med Tårnåsen Torg er å skape et unikt prosjekt med 135 nye leiligheter, rehabilitering av 14 eksisterende leiligheter og utvikling av nærings-, handels- og helsevirksomhet. Hele det solrike området rundt Tårnåsen vil dermed få dagligvarebutikk og tjenester som kafé og restaurant med mer i nærområdet.

Kort fortalt blir hverdagen enklere om man bor i nærheten av nye Tårnåsen Torg, da man har det meste lett tilgjengelig. Dette er i samsvar med det kommunestyret i sin tid la opp til i reguleringsplanen for området.

Historisk viktig

Tårnåsen Torg ligger rett ved Den Fredrikshaldske Kongevei som ble bygd på 1600-tallet. Dette var tidligere hovedveien fra Christiania mot Fredrikshald eller Halden, og Bohuslän videre til København. Denne perlen av en historie er ukjent for mange.

Tårnåsen er et viktig trafikknutepunkt, og det er to sentrale busstopp ved rundkjøringen i Valhallaveien, rett nedenfor nye Tårnåsen Torg. Her er det i alt 51 stopp/avganger i døgnet i hver sin retning, mot Sofiemyr i sør og Prinsdalen i nord. Og vi må forvente at det kommer til å øke ytterligere i fremtiden gjennom at stadig flere tar miljøvennlig buss i bruk.

Grønt og bilfritt

Når prosjektet står ferdig har hele området vært gjennom en betydelig oppgradering. Utearealer skal preges av grøntområder og parkpreget bebyggelse. Det skal tilrettelegges for sykkel, og hele området blir bilfritt med parkeringsanlegg under bakken. Den fjerde og siste armen i rundkjøringen i Valhallaveien fullføres og blir hovedåren inn på boligområdet.

Alle virksomheter som lå på området har fått tilbud om å bli med videre, og vi er glade for at Kiwi, Pizzabakeren Kolbotn og de fleste virksomhetene som lå på området ønsker nettopp det. Vi har også mottatt forespørsler fra nye virksomheter som ønsker å etablere seg på Tårnåsen Torg. Igjen noe som vil gjøre hverdagen enklere for de som bor på i området.

Rivingen er i gang

Rivingen av det gamle Tårnåsen-senteret fra 70-tallet er igang. Selve rivingen er nøye planlagt, og starter med å fjerne innvendige vegger og himlinger, og etter hvert fasader og takbelegg. Når kun betongskallet står igjen, starter tyngre riving og fjerning av betongkonstruksjoner, og selve bygget tas sakte, men sikkert ned.

Når senteret er revet vil hele området stå klart for en ny tid med byggingen av leiligheter, næring og forretninger i grønne, parkpregede omgivelser. Det vil bli bedre å bo for alle i nærområdet rundt Tårnåsen og Kornmoenga på Kolbotn.

Det er investert vesentlig tid og ressurser i Tårnåsen Torg, og det er svært gledelig at vi nå har startet fysiske arbeider i prosjektet.

Følg lenke til Privatmegleren sin prosjektsidehttps://taarnaasentorg.no/

Følg lenke til prosjektbloggenhttps://insenti.no/prosjekt-blogg/taarnaasen_torg

  • Bruttoareal: 23.000 m2
  • Antall leiligheter: 150
  • Arkitekt: A-Lab
  • Byggherre: Tårnåsen BRL
  • Entrepriseform: Insentimodellen
  • Tjenester fra Insenti:
    Prosjektledelse, prosjekteringsledelse og utførelse av bygging

Kart