Billogistikkanlegg Drammen Havn

Møller Eiendom inngår en langvarig leieavtale med Harald A. Møller, og offentliggjør samtidig valg av entreprenør for bygging av nytt billogistikkanlegg på Drammen havn.

Avtalen gjelder et toppmoderne billogistikkanlegg på over 40 000 kvadratmeter som skal bygges på Drammen havn. Entreprenøroppdraget for byggingen av anlegget er tildelt den anerkjente entreprenøren Alento AS, basert i Drammen. Til å bistå byggherren med prosjektgjennomføringen har Møller Eiendom engasjert Insenti AS.

Prosjektet starter opp i løpet av høsten og forventes å stå ferdig i første halvdel av 2025. Alento AS vant frem i konkurranse med flere andre tilbydere, og valget er tuftet på Alentos ekspertise og erfaring som kan sikre at byggeprosessen gjennomføres på en effektiv og profesjonell måte.

Drammen havn er allerede den desidert største havnen for bilimport til Norge. Denne nye satsningen vil ytterligere styrke havnens rolle som et viktig knutepunkt for billogistikk, og vil legge til rette for økt effektivitet og bærekraft i importoperasjonene.

Harald A. Møller er Norges største bilimportør og representerer merkene Volkswagen, Audi, Škoda og CUPRA. Denne strategiske avtalen gir økt kapasitet, utover den omfattende virksomheten selskapet allerede har på Bekkelagskaia i Oslo. Videre gir avtalen muligheten for å kunne tilby enda flere tjenester, en sterkere tilstedeværelse og mer rom for videre vekst og utvikling av deres omfattende virksomhet.

Prosjektet har store miljøambisjoner, med planer om å inkludere et stort solcelleanlegg og levere klimatiserte arealer som energiklasse A.

– Dette partnerskapet med Harald A. Møller og entreprenørvalget av Alento AS understreker vår forpliktelse til å levere toppmoderne, bærekraftige og innovative eiendommer. Vi er stolte over å kunne bidra til Harald A. Møllers videre vekst og utvikling, samtidig som vi tar miljøansvar og bidrar til en grønnere fremtid for billogistikksektoren. sier Andreas Jul Røsjø, administrerende direktør i Møller Eiendom.

For mer informasjon, kontakt:

Reidun Haaland, daglig leder og prosjektleder i Insenti Drammen
E-post: reidun.haaland@insenti.no
Tlf: 911 65 725

Våre siste innlegg

Klart for oppstart på Eiker Senter

Tore Ulvin til Insenti

Totalentreprise eller byggherrestyrt entreprisemodell?

Vi utvider laget vårt i Drammen

Trond Åsheim inn i styret i Insenti Drammen