Satser mot VM med Insenti som hovedsponsor

Insenti blir hovedsponsor av Greverud-gutten Jon Sæverås Breivold, en av landets beste og mest spennende triatleter. Tross sin unge alder har Breivold en rik merittliste, og aller høyeste rager seieren i fjorårets Norseman Extreme Triathlon. Med Insenti på laget er ambisjonene satt – han skal nå verdenstoppen!

26-åringen fra Greverud har mange jern i ilden. I tillegg til å bruke 20 timer i uken på trening, går han masterstudie i bygg- og miljøteknikk på NTNU i Trondheim. Her bor han med sin samboer, og i ferier jobber han i Insenti.

– Det blir ikke så mye tid på sofaen, men jeg trives best på farten, sier Breivold.

Veien mot triatlon

Breivold har alltid vært aktiv innen idretten, men den seriøse idrettskarrieren startet i 16-årsalderen på sykkelsetet. Her fikk han rask fremgang, og allerede i hans andre år som syklist hevdet han seg nasjonalt i juniorklassen med blant annet en 9. plass på NM-tempoen.

– Resultatene ga meg kontrakt med et kontinentallag og jeg fikk kjøre profesjonelle konkurranser internasjonalt. Sykkel ligger mitt hjerte nært, og det var vemodig å legge sykkelskoene på hylla høsten 2019 for å dedikere all tid til studiene.

Samtidig var dette starten på en ny idrettsdrøm.

– Triatlon har ligget i bakhodet helt siden jeg begynte med sykling. Spesielt Norseman, kjent som verdens hardeste triatlon, har trigget meg.

– Utover våren 2020 kom motivasjonen tilbake og jeg meldte meg på Ironman Tallinn. Gulroten her var kvalifisering til elitepuljen i Norseman. Ironman Tallinn ble min første offisielle triatlonkonkurranse, og det endte med seier totalt for ikke-profesjonelle med den fjerde beste tiden på full Ironman-distanse noensinne. Dette ga mersmak og jeg skaffet meg profflisens foran 2021-sesongen.

Opp, ned og mye lærdom

I 2021 var det to mål som sto høyt for Breivold:

  1. Vinne Norseman.
  2. Hevde seg i proffklassen internasjonalt.

– Sesongen startet bra med seier på HalvFet triathlon foran flere av store Norseman-konkurrenter. Proffdebuten i Ironman 70.3 Andorra gikk over all forventning med en 4. plass bak flere meritterte triatlonutøvere.

– Med denne plasseringen i bagasjen gikk jeg inn mot Norseman med god form og stor selvtillit. Norseman ble et skikkelig sliteløp, med sterk motvind over fjellet og tøffe forhold i vannet. Jeg lå langt bak etter svømmingen, men hentet jeg inn lederen på sykkeletappen og løp fra ham opp mot Gaustatoppen. Jeg krysset målstreken som vinner på tiden 10.21.47.

– Norseman kostet mye, og resten av sesongen gikk ikke helt på skinner. Småskader i kombinasjon med et tøft konkurranseprogram gjorde at formen dalte utover høsten.

En fin balansegang

Struktur, planlegging og stå-på-vilje preger livet til Jon Breivold, og det har det gjort siden 2016.

– Jeg startet på masterstudiet i bygg- og miljøteknikk ved siden av syklingen i 2016. På den tiden hadde jeg en tilrettelagt studieprogresjon på mellom 50 – 75 prosent. Nå er jeg oppe på 75 prosent og skal etter planen være ferdig utdannet sivilingeniør våren 2023.

For å få dypere forståelse og erfaring innen faget har Breivold benyttet det han har av ledig tid til å skaffe seg relevant arbeidserfaring.

– Sommeren 2020 fikk jeg sommerjobb i Insenti og muligheten til å jobbe i prosjektadministrasjonen på bolig- og næringsprosjektet Sentergården i Lørenskog. Jobben var både utfordrende og lærerik, og jeg fikk tilegnet meg masse nyttig praktisk kunnskap gjennom den erfarne prosjektledelsen.

– Insenti ønsket meg også velkommen i 2021, på samme prosjekt. Jeg fikk dermed muligheten til å være med prosjektet fra starten i 2020, til ferdigstilling av leiligheter sommeren 2021. Å få innsikt i hvordan man styrer et byggeprosjekt har vært veldig verdifullt med tanke på videre yrkeskarriere.

Mot verdenstoppen med ny hovedsponsor

Breivold har satt seg høye mål for årets sesong.

– Øverst står kvalifisering til VM i Ironman 70.3 i St. George i slutten av oktober. For å klare det må jeg bli blant de to eller tre beste som ikke allerede er kvalifisert i en tilsvarende konkurranse. Videre er målet å gjenta bedriften fra i fjor – å vinne Norseman. Hvis forholdene ligger til rette for det, er målet å sette ny løyperekord. På lengre sikt er kvalifisering til VM i Ironman på Hawaii et mål.

Det er ingen hemmelighet at det koster å satse på idrett, og man er avhengig av inntekt fra jobb og/eller sponsorer.

– De siste to årene har jeg jobbet hele sommerferien for å finansiere satsingen, noe som både tar mye tid og krefter som ideelt sett skulle vært brukt til trening eller restitusjon. Å få inn Insenti som hovedsponsor betyr at jeg kan vie enda mer tid til å utvikle meg videre som triatlet. Dette innebærer at jeg kan optimalisere trening, utstyr og konkurranser slik at jeg kan ta ytterliggere steg mot verdenstoppen.

– Jeg synes også det er spennende og veldig relevant å samarbeide med en sentral aktør i byggebransjen og en mulig arbeidsgiver etter endte studier. Det gir meg uten tvil en ekstra motivasjonsboost inn mot en ny sesong.

Se sak fra Sporsmanden.no – https://www.sportsmanden.no/archives/65905

Våre siste innlegg

Tore Ulvin til Insenti

Totalentreprise eller byggherrestyrt entreprisemodell?

Vi utvider laget vårt i Drammen

Trond Åsheim inn i styret i Insenti Drammen

Felles miljøambisjoner