Aker Tech House – ny storstue for innovasjon og teknologi

Etter ett år med prosjektutvikling og planlegging er det duket for realisering av Aker Tech House. Bygget på rundt 30.000 kvadratmeter er en videreføring av Aker sine planer for Akerkvartalet, og skal huse Akers innovasjons- og teknologimiljø innen IT og fornybar energi. Insenti er engasjert av byggherre, Aker Property Group, som prosjektleder.

Siden nedleggelsen av flyplassen på Fornebu har det vært en målsetning om å skape en bydel bestående av beboere, attraktive arbeidsplasser og næringstilbud. Med Aker Tech House skal byggherre Aker Property Group bidra til å oppnå dette målet.

Prosjektledelse for byggherre

Nylig ble det kjent at HENT er valgt som totalentreprenør til Aker Tech House, og det svenske arkitektkontoret Wingårdhs har tegnet og formgitt prosjektet. Videre er Insenti valgt som byggherrens prosjektleder som skal sørge for at fremdrift, budsjett og kvalitet følges opp helt til prosjektet er ferdigstilt og satt i drift.

– Insenti er stolte og glade over å få være en del av dette signalprosjektet. Vi er klare for å gå aktivt inn, ta nødvendig eierskap og utføre prosjektlederrollen i tråd med oppdragsgivers forventninger. Vi vet hva vi er gode for og nå er det opp til oss å bevise, sier Bjørn Grepperud, adm. direktør i Insenti.

Teknologi og miljø

Aker Tech House skal bygges som fleksible kontorlokaler for to bedrifter i Aker-familien; Aker BP og Cognite, hvorav sistnevnte er dominerende leietager. Begge selskap er i sterk vekst, og med Aker Tech House vil de styrke seg ytterligere som attraktive arbeidsgivere og samarbeidspartnere.

Teknologi og miljø vil prege Aker Tech House, fra byggestart og i fremtiden. Prosjektet har som mål å oppnå BREEAM Excellent-klassifisering og energiklasse A. Videre er bygget plassert i et naturlig knutepunkt for kollektivtransport, det blir tilrettelagt for syklister og det rustes opp med et nødvendig antall hurtigladere for elbil. I selve bygget er det lagt opp til høy grad av resirkulerbare bygningsmaterialer.

Prosjektet skal etter planen ferdigstilles sommeren 2023.

Aker Property Group – https://www.akerproperty.com/projects/aker-tech-house

Prosjektinformasjon

Keypoint

Nybygg

Ferdigstillelse

Sommer 2023

Bruttoareal

30 000

Arkitekt

Wingårdhs

Byggherre

Aker Property Group

Entrepriseform

Totalentreprise

Tjenester fra Insenti

Prosjektledelse, byggeledelse, leietakeroppfølging og SHA

Prosjekttype

Næring

De siste om miljø

Felles miljøambisjoner

– En stor glede å levere miljøsmarte bygg

Stor bredde i miljøkompetansen

– Det er godt å gjøre det som er godt for miljøet

Høye miljøambisjoner øker kvaliteten i byggeprosjektene

Ansvarlige for prosjektet

Rune Pedersen

Rune Pedersen

Markedssjef

470 41 772 Send epost
Bilde av Helene Østby, prosjektleder i Insenti

Helene Østby

Prosjektleder

988 43 323 Send epost