Alf Bjerckes vei 22 – Norges grønneste logistikkbygg

Alf Bjerckes vei 22 er en deleiendom innenfor et større område eid av eiendomsutvikler Aspelin Ramm. Selskapets mål om å bidra til å en bærekraftig byutvikling kommer tydelig frem i dette prosjektet. Her blir det blant annet blomstereng, sedum og bikuber på taket.

Alf Bjerckes vei 22 skal legge til rette for at proffleverandørene av bygge- og installasjonsvarer, Ahlsell og Motek, skal kunne utvikle og tilby markedsledende tjenester til bygg- og anleggsmarkedet. De to aktørene får butikk og hovedkontor, og Motek får i tillegg et hypermoderne lager med blant annet AutoStore-lagring og automatisert logistikk, samt et nytt hovedverksted.

Grønn logistikk

Prosjektet er forankret i en grønn profil og skal tilfredsstille BREEAM-NOR Excellent og Energiklasse A.

Miljøprofilen omfatter gjenbruk av materialer, gjenbruk-/ fordrøyning av regnvann, produksjon av solcelleenergi, god tilgang på el-billadere og sykkelparkering. På taket legges det til rette for bruk av apparater og gangveier til variert fysisk utfoldelse for ansatte.

Blomsterenger, sedum og bikuber på taket sørger for overvannshåndtering og biomangfold. Bygget er fremtidsrettet med gode drifts- og miljømessige løsninger.

Genial beliggenhet

Alf Bjerckes vei 22 har god profilering mot Østre Aker vei og effektiv tilknytning til infrastruktur inn og ut av Oslo. Tilgangen til kollektivtransport er også god med T-bane, buss og tog i umiddelbar nærhet.

Bygget oppføres som et prefabrikkert bygg i betong og stål. Bygget kles i hengende fasader, formet med lameller i ulike retninger som gir spill og liv i et industripreget miljø.

Prosjektet er en totalentreprise med Nordic Arkitekter som utførende arkitekt, og med A Bygg Entreprenør AS som utførende entreprenør. Entreprisen består av to faser; en rivingsfase med fokus på gjenbruk av bygningsmaterialer og en omfattende nybyggfase.

For mer informasjon, besøk Aspelin Ramm sin side

Prosjektinformasjon

Ferdigstillelse

Sommer 2022

Bruttoareal

30.000 kvm

Arkitekt

Nordic Arkitekter

Byggherre

Aspelin Ramm

Entrepriseform

Totalentreprise

Tjenester fra Insenti

Prosjektledelse

De siste om miljø

Felles miljøambisjoner

– En stor glede å levere miljøsmarte bygg

Stor bredde i miljøkompetansen

– Det er godt å gjøre det som er godt for miljøet

Høye miljøambisjoner øker kvaliteten i byggeprosjektene

Ansvarlige for prosjektet

Bilde av Svein Rygg, prosjektleder i Insenti

Svein Rygg

Prosjektleder

930 49 675 Send epost
Bilde av Randi Lunke, miljørådgiver i Insenti

Randi Lunke

Miljørådgiver

980 23 822 Send epost