Hotell Sommerro

Sommerro hotell med Villa

Gamle Oslo Lysverker forvandles om til prakthotellet Sommerro! 

Prosjekt Sommerro vil bestå av et hotell med tilhørende villa på totalt 252 rom og suiter, flere barer og spisesteder, inkludert en sirkelformet takrestaurant på over to etasjer som får utsikt over hele byen. Kvartalet vil også inneholde 80 leiligheter og en kulturscene som rommer 700 personer.

Vestkantbadet bevares. Bassenget skal drives av hotellet, men være åpent for publikum – så det vil fortsatt være mulighet for å ta sitt faste morgenbad der, som i dag. I tillegg får hotellet et eget svømmebasseng på taket, som Oslos eneste takterrasse med bademuligheter. Mellom byggene kommer grøntområder og små torg. Det tidligere gule ambassadebygget i Inkognitogata skal restaureres, med 16 suiter til utleie.

Her skal gammel storhet møte moderne tekniske og bygningsmessige krav. Det skal bygges både over og rundt eksisterende bygninger, samt fundamenteres til grunn. Gammelt og nytt skal forenes, noe er vernet og mye skal restaureres.

Eiere av bygget er Aspelin Ramm, Strawberry Brothers og Høegh Eiendom, og hotellet skal driftes av Nordic Choice Hotels & Resorts.

Insenti er byggherreombud på prosjektet innen fagene prosjektledelse, bygg, elektro, VVS, automasjon og antikvariske fag.

 

Foto: Finn Ståle Felberg

  • Ferdigstillelse: Høst 2022
  • Arkitekt: LPO Arkitekter
  • Byggherre: Aspelin Ramm
  • Tjenester fra Insenti:
    Prosjektledelse