Sommerro – «Norges råeste nabolag»

Sommerro innehar det meste – hotell, bad, leiligheter, serveringssteder og kulturscene. Gammelt og nytt forenes – noe er vernet og mye skal restaureres.

Den solide, lange teglsteinsfasaden til gamle Oslo Lysverker på Solli plass er porten inn til bydelens nye kvartal. I gamledager var det her man betalte strømregningen over disk, gjerne etterfulgt av et bad i standsmessige Vestkantbadet. Sistnevnte bevares, restaureres, drives videre av hotellet og gjenåpnes for publikum.

I Vestkantbadets gamle lokaler i kjelleren står omkledningsavlukker, garderober, kuldekulp og basseng i sin opprinnelige form. Det meste skal bevares og restaureres. Det samme gjelder storsalen som tidligere huset skrankene hvor strømregninger ble betalt. Jo lengre inn og opp i prosjektet man kommer, desto mer er preget av nybygg.

I all hovedsak er alt over 3. etasje, samt bygg i bakgården nybygg. Unntaket er fasaden ut mot Solli plass hvor Oslo Lysverker holdt til hvor det blir hotellrom fra 2. til 6. etasje i unik art deco-stil med ny takterrasse og sirkulær restaurant på taket. Nord i kvartalet forlenges hotellet med tilbygg med hotellrom, boliger og eget utendørs svømmebasseng på taket.

I bakgården, sentrert på det eksisterende bygget, kommer det en ny hotelldel og eget konferanseområde. Videre blir det totalt fire restauranter, der to er tilknyttet hotellet og to er frittstående. Velvære kan nytes i hotellets treningssenter, Vestkantbadet eller i noen av hotellets flere behandlingssentre.

Hotellet, som også inkluderer det gule ambassadebygget i Inkognitogata som skal huse suiter i toppklasse, får totalt 231 rom og kulturscenen Lysverker Scene med plass til 150 personer. I kvartalet oppføres det i tillegg tre nybygg med til sammen 56 leiligheter. Mellom byggene kommer grøntområder og små torg.

Eiere av bygget er Aspelin Ramm og Strawberry Brothers, og hotellet skal driftes av Nordic Choice Hotels & Resorts. Insenti er byggherreombud på prosjektet innen fagene prosjektledelse, bygg, elektro og VVS.

Følg lenken for mer informasjon om Sommerro – https://insenti.no/prosjektleder-sommerro-norges-raeste-nabolag/

Prosjektinformasjon

Keypoint

Rehabiliering og nybygg

Ferdigstillelse

Sommer 2022

Bruttoareal

24 136

Arkitekt

LPO Arkitekter

Byggherre

Aspelin Ramm og Strawberry

Interiørarkitekt

GrecoDeco

Tjenester fra Insenti

Byggherreombud innen prosjektledelse, bygg, elektro og VVS

Antall leiligheter

56

Prosjekttype

Næring og bolig

De siste om miljø

Felles miljøambisjoner

– En stor glede å levere miljøsmarte bygg

Stor bredde i miljøkompetansen

– Det er godt å gjøre det som er godt for miljøet

Høye miljøambisjoner øker kvaliteten i byggeprosjektene

Ansvarlige for prosjektet

Sverre Bringsrud, prosjektleder i Insenti

Sverre Bringsrud

Prosjektleder

920 61 380 Send epost