Spektrumkvarteret

Oversikt over nye Spektrumkvarteret

Norges Varemesse og Aspelin Ramm skal sammen utvikle Spektrumkvarteret som et knutepunkt for kultur, næring og mennesker. Her kommer det blant annet en blackbox-sal med plass til 3000 besøkende, 1000 kontorplasser og en ny kultur- og kongressarena på nær 18 000 kvadratmeter. Insenti er engasjert av byggherrene som deres prosjektleder.

Oslo Spektrum åpnet dørene for 30 år siden, og er i dag en av Norges mest populære scener. Nå skal de opprinnelige planene om Oslo Spektrum som flerbruksarena og knutepunkt realiseres.

Det originale «Spektrum» består, men får flere scener og fasader som spiller på lag med byen. De gamle kontorbyggene som ligger i tilknytning til dagens Oslo Spektrum skal rives for å gi plass til en ny kultur- og kongressarena på nesten 18 000 kvadratmeter. I dette byggets tredje og fjerde etasje finner vi selve hjertet i det nye Spektrumkvarteret – en blackbox-sal med plass til 3000 mennesker, inspirert av Madison Square Garden.

Som del av prosjektet skal det utvikles et kontorbygg med plass til opp mot 1000 nye kontorplasser og bilfri adkomst. Aspelin Ramm går inn som 50 prosent eier i kontorbygget, og tar også den daglige ledelsen i utviklingen av dette.

Ut mot Sonja Henies plass og Vaterlandsparken skal det realiseres et nytt byrom.

Insenti er engasjert av byggherrene som deres prosjektleder for hele prosjektet.

  • Arkitekt: LPO
  • Byggherre: Aspelin Ramm og Norges Varemesse
  • Tjenester fra Insenti:
    Prosjektleder

Kart