Spektrumkvarteret

Onsdag 19. april sa et bredt flertall i Oslo bystyre ja til planene for nye Oslo Spektrum, eller Spektrumkvarteret som prosjektet heter. «En gavepakke for hele hovedstadsregionen», står det på prosjektets hjemmeside.

Aftenposten skrev følgende om vedtaket:

Historisk vedtak om bygg på 108 meter i Oslo
Bystyret i Oslo vedtok onsdag 19. april 2023 å bygge «Nye spektrum». Det er et prosjekt der det skal bygges et tårn på toppen av Oslo Spektrum. Totalt vil bygget bli 108 meter høyt.

Det er det første bygget på over hundre meter vedtatt i Oslo siden Oslo Plaza sto klart i 1989 påpeker leder i Oslo MDG, Sigrid Z. Heiberg, som mener det har «et lite snev av historisk sus».

Bygget ble vedtatt med stort flertall. Kun Rødt og Krf stemte mot.

Om Spektrumkvarteret

Nova Spektrum og Aspelin Ramm skal sammen utvikle Spektrumkvarteret som et knutepunkt for kultur, næring og mennesker. Planene inkluderer en ny kongress- og kulturarena med kapasitet på over 3000 mennesker, et levende bygulv med utadrettet virksomhet, og et kontorbygg med over 1000 kontorplasser.

Oslo Spektrum åpnet dørene for 30 år siden, og er i dag en av Norges mest populære scener. Nå skal de opprinnelige planene om Oslo Spektrum som flerbruksarena og knutepunkt realiseres.
Det originale «Spektrum» består, men får flere scener og fasader som spiller på lag med byen. De gamle kontorbyggene som ligger i tilknytning til dagens Oslo Spektrum skal rives for å gi plass til en ny kultur- og kongressarena på nesten 18 000 kvadratmeter. I dette byggets tredje og fjerde etasje finner vi selve hjertet i det nye Spektrumkvarteret – en blackbox-sal med plass til 3000 mennesker.

Som del av prosjektet skal det utvikles et kontorbygg med plass til opp mot 1000 nye kontorplasser og bilfri adkomst i umiddelbar nærhet til Oslo S. Aspelin Ramm er 50 prosent eier i kontorbygget, og tar også den daglige ledelsen i utviklingen av dette.

Ut mot Sonja Henies plass og Vaterlandsparken skal det realiseres et nytt byrom.

Insenti er engasjert av byggherrene som deres prosjektleder for hele prosjektet.

Prosjektinformasjon

Arkitekt

LPO

Byggherre

Aspelin Ramm og Nova Spektrum

Tjenester fra Insenti

Prosjektledelse

De siste om miljø

Felles miljøambisjoner

– En stor glede å levere miljøsmarte bygg

Stor bredde i miljøkompetansen

– Det er godt å gjøre det som er godt for miljøet

Høye miljøambisjoner øker kvaliteten i byggeprosjektene

Ansvarlige for prosjektet

Rune Pedersen

Rune Pedersen

Markedssjef

470 41 772 Send epost
Vanja FJeldstad Åberge, prosjektleder, avd. Prosjektutvikling

Vanja F. Åberge

Prosjektleder

900 81 591 Send epost